UAIC – 24.03.2015 – Cristian Josan

Conferinta de management al carierei organizata de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi in cadrul proiectului “Studentii de azi, profesionistii de maine” – proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. “Investește în oameni”

Invitat: Cristian Josan, RBS Site Manager – Amazon.com

Idei principale

 

Am realizat pe parcursul facultății că îmi place expunerea multiculturală și multinațională și am căutat să lucrez într-o organizație multinațională. M-am angajat în anul 4, în urma unui afiș de la avizierul facultății.

Cum anume îți alegi o carieră și o cale profesională. Există trei elemente: ce îîți place să faci, care este afinitatea ta, la ce ești bun și evident partea de recompensă – cu ce te alegi la sfârșitul zilei. Este, în mod evident, un compromis – cele trei categorii nu vor fi niciodată perfect suprapuse.
Să vă dau un exemplu din experiența mea personală. Eu mi-am dorit și am visat să devin pilot pe avioane supersonice, sunt pasionat de aviație din copilărie. ÎNsă, eram prea înalt. Limita este de 1.80m, pentru că nu încapi fizic în cabina avioanelor rusești. Asta mi-ar fi plăcut să fac, nu înseamnă că îmi cultiv activitatea ca un hobby.
Pe de altă parte, mi-am descoperit această afinitate pentru a construi. Am găsit un lucru pe care consider că mi se potrivește – și de aceea vă spun că orice decizie de carieră trebuie luată în funcție de afinitate, ceea ce îți place să faci și de rewarduri, ca să ajungi la acea intersecție.
Industria de servicii
În primul rând, în România se preconizează că în următorii doi ani vor apărea cel puțin 4000 de joburi în industria de servicii. Lucrul acesta se întâmplă în București, din 2007 – 2008, se întâmplă în Cluj și Timișoara, orașe în care deja piața este saturată prin prisma acestor companii care au creat foarte multe joburi. În Iași lucrurile abia încep să se miște.
Cum arată profilul unui candidat pentru o astfel de o organizație de servicii?
  • În primul rând, profienciency in english. In lumea de azi, este imposibil să lucrezi într-o organizație multinațională fără să fii fluent în engleză scris și vorbit. ESte deosebit de importantă competența de a comunica în mod eficient în scris.
  • Trebuie să poți să te faci înțeles, nu într-un eseu de două pagini ci într-un email de două paragrafe către cineva care este poate în partea cealaltă a lumii și care are 10 secudne pentru tine să deschidă emailul.
  • O a doua limbă străină, la nivel mediu-avansat
  • Abilități analitice peste mediu. Viitorul este în tehnologie și va fi în tehnologie. Acestea nu înseamnă capacitatea de a programa sau a scrie cod, ci capacitatea de a lucra cu tehnologie și de a lucra cu sistem și de a înțelege procese complexe end-to-end
  • Abilități de comunicare în scris și verbal peste medie
  • Afinitatea de a lucra cu sisteme, tooluri și aplicații – unele poate sunt proprietare companiei și nu există training pe Internet pentru ele
  • Responsabilitate, energie și – cel mai important – curiozitatea de  învăța și dorința de a rezolva probleme.
  • Nu avem o limită sau o politică în sensul acesta (cu experiență sau fără experiență). Există roluri foarte specializate unde este nevoie de experiență, spre exemplu dacă cauți pe cineva pentru programare la nivel foarte avansat. Dar în RBS (partea de servicii Amazon) nu avem această limitare.
În cadrul procesului de recrutare, evident că într-o oarecare măsură experiența contează, dar nu este un factor decisiv. Nu condiționăm experiența, dar în anumite contexte aceasta contează.
Avem coelgi cu backgrounduri foarte diferite. De la persoane care abia au terminat facultatea și au susținut licența în timp ce erau în proces de recrutare cu noi până la persoane care au ani de experiență în spate. E foarte important cum evoluează ei în timpul interviurilor și noi putem să ne dăm seama de competențele lor. Experiența este relevantă pentru voi atâta timp cât vă ajută să  vă dezvoltați anumite skilluri și abilități. De aceea, noi încurajăm orice tip de experiență, nu doar cea profesională strict raportată la un angajator. Vorbim de internshipuri, programe de practică, programe cu fonduri europene, în care vă puteți implica pentru a acumula anumite cunoștințe. Încurajăm foarte mult bursele de tipul Erasmus. Avem mulți colegi care au învățat o limbă străină care i-a ajutat ca tool la job – scopul nostru principal nu este doar să știi limba, ci ca acest lucru să te ajute să faci jobul, plecând cu burse Erasmus în afară. Sau au avut un program Work and Travel și au văzut cum e altă cultură, cum e să comunici cu alți oameni și au dezvoltat abilități de comunicare și abilități analitice. În sensul acesta este necesară experiența.