UAIC – 11.03.2015 – Mihaela Oprea

Conferinta de management al carierei organizata de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași in cadrul proiectului “Studentii de azi, profesionistii de maine” – proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. “Investește în oameni”

Invitati: Mihaela Oprea, IRO

 

Cercetător în secolul XXI. O alegere de carieră viabilă?

Idei principale
Nu trebuie să vă așteptați ca în momentul în care terminați facultatea să credeți că cineva vă așteaptă cu brațele deschise într-un loc unde o să lucrați și o să faceți ceea ce ați învățat în facultate. În plus, în facultate învățați doar teorie, și la muncă este practică. Acum se face mult voluntariat.
Este foarte important să vă duceți să faceți, în orice domeniu, dacă vi se oferă posibilitatea, pentru că vedeți exact ce face o persoană care lucrează în domeniul vostru și vă faceți o idee dacă vă place ceea ce faceți, dacă vreți să faceți altceva. E mai bine să vedeți asta când nu sunteți voi angajați, decât atunci când sunteți angajați, nu vă place și vă duceți la serviciu.
Cu ce se ocupă fizicianul medical?
Fizicianul medical elaborează planul de tratament al pacientului. Ce înseamnă asta? Medicul prescrie o doză de radiații pe care o primește un pacient pentru a fi tratat. În linii mari, fizicianul trebuie să calculeze cât timp trebuie să fie iradiat acel pacient pentru a primi doza prescrisă de medic și pentru a nu primit niște doze la organele din jur.
Tot timpul apar metode noi de tratament al pacienților, mai moderne, nu intri în monotonie.